TJ Dolní Lomná – výsledky

12.-14. leden 2018
FIS ČP dorostu Nové Město na Moravě

Český pohár dorostu je letos aktuální pro tři naše sportovce: Szotkowská Agnieszka, Rusnok Zuzana a Tyl Marek.

Do letošní sezóny vstoupili s průměrnými výsledky. Dalo by se říci, že ve sprintu se jim vůbec nedařilo. Volnou technikou vybojovala Zuzana velmi pěkné 15. místo, Agnieszka 18. a Marek byl 21.

Klasicky se do dvacítky svým 18. místem vešla Zuzana, Agnieszka vybojovala 26. a Marek 21. místo.

20.-21. leden
ČP žáků Boží Dar

Na Božáku nás přivítala zima, jak se patří!! Za žáky náš oddíl letos reprezentují: Kawuloková Tereza, Szotkowská Małgorzata a Tabara Šimon. Volnou technikou vybojoval velmi pěkné místo nováček – Małgosia – a to 20. Tereza byla 28. a Šimon 36. Druhý den opět následovaly sprinty, bohužel nikomu se v silné konkurenci nepodařilo umístit do dvacítky.

26.-28. leden 2018
ČP dorostu Jablonec.

Tento závod lze zařadit už mezi ty lepší. Ve sprintech se opět naši závodníci neprosadili, ale distanční závody jim vyšly.Klasickou technikou vybojovala Rusnoková výborné 12. místo, Agnieszka 25. a Marek byl dokonce 14!!Výborných výsledků v silné konkurenci dosáhli i volnou technikou, a to: Rusnoková 9. místo!!, Szotkowská 17. a Tyl byl rovněž 17.

(tyto výsledky naleznete na: www.czech-ski.
com v sekci výsledky – běžecké lyžování)

28. leden – 1. únor 2018
Zimní olympiáda dětí a mládeže
– Letohrad

Na letošní olympiádu se za náš oddíl probojovala Ema Tomanek a Damian Kantor. Připojili se k osmičlenné žákovské výpravě, aby co nejlépe reprezentovali náš kraj. Nejlepšího, a to 15. Místa, dosáhl Kantor klasickou technikou. Spolu s Emou se vesměs umístili kolem 20-tého místa, což je slušný výsledek. Krajskou štafetu dovezli se svými kolegy na 9. místě.

10. únor
City sprinty Vítkovice

Této významné akce se zúčastnila pouze pětice našich sportovců. Ostatní doma bojovali s chřipkou. V nejmenší žákovské kategorii Kantorová vybojovala výborné druhé místo. Mladší dorostenky Rusnok a Kawuloková ve velmi silné spojené kategorii se starším dorostem vybojovaly skvělé 3. a 4. místo, gratulace! Závod provázela skvělá atmosféra. Už jen to, že ve společných prostorách jsme měli zázemí s bývalými reprezentanty Bauerem, Kožíškem a Koukalem… a dalšími mezinárodními účastníky… Přímý přenos mohli sledovat rodiče a celá veřejnost v televizi…. Byl to zážitek!

11. únor
KP Pustevny

Na druhý den jsme vyrazili se zdravým jádrem na Krajský přebor na Pustevny. Titul krajského přeborníka vybojovali: Pyszková, Kantor a Rusnoková, stříbro: Kantorová…
Doufáme, že se ke kolektivu připojí celá skupinka a pokoří chřipku. Věříme, že vybojujeme nějaké pěkné výsledky. Před námi je ještě            kus sezóny…

Beata Kluzová – trenérka